NoardWester
Image default
Aanbiedingen

Interieurfotografie Franeker

Interieurfotografie Gezondheidscentrum De Hertog

Van IJmuiden tot Hengelo en tot in Susteren, overal in Nederland verzorgt de interieurfotograaf van STUDIOVHF de interieurfotografie voor interieurbouwers, architecten en inrichters. Ditmaal aan de noordkant van Nederland in Franeker waar het nieuwe gezondheidscentrum in gebruik genomen is.

Het gezondheidscentrum is een nieuw gebouw waar verschillende zorgverleners samen een onderkomen hebben. Zo is er op de begane grond een farmacie net zoals in Susteren, een fysiotherapeut en een verloskundigen praktijk en op de eerste verdieping een huisartsenpraktijk. 

Interieurbouw

De interieurbouw bij Gezondheidscentrum de Hertog is verzorgd door Harmeling Interieurconcepten, tevens de opdrachtgever van STUDIOVHF. De interieurbouwers van Harmeling combineren interieurontwerp met eigen custom made meubeloplossingen die in eigen werkplaats gemaakt worden. Een interieur kan zo helemaal op maat gemaakt worden en in lijn met de stijl en functionaliteit die de opdrachtgever zoekt. Voor veel projecten laat Harmeling de interieurfotografie over aan de interieurfotograaf van STUDIOVHF.

Interieurfotografie

Interieurfotografie is een deel discipline van het vak fotografie dat raakvlakken heeft met productfotografie en architectuurfotografie. Het is een niche dat maar door weinig fotografen regelmatig beoefend wordt. Hoewel de uiteindelijke foto’s er normaal en realistisch uitzien is de totstandkoming ervan verre van straightforward. Bij interieurfotografie zijn de uitdagingen grogweg verdeeld over drie categorien:

  1. verticale en horizontale lijnen: het voorkomen van convergerende en divergerende lijnen die onstaan als de camera niet waterpas staat; ook horizontale lijnen moeten indien mogelijk netjes evenwijdig in het kader passen;
  2. contrastverschillen: tussen de schaduw gedeeltes in een ruimte en de helder verlichtte ruimtes en daglicht bestaat een enorm helderheidsverschil;
  3. kleurweergave: de verschillende lichtbronnen hebben allemaal een verschillend kleurspectrum en de camera heeft geen ‘interpreterend vermogen’ zoals het menselijk brein.

Om met deze uitdagingen toch tot een mooie evenwichtige foto te komen is specifieke vakkennis en vooral ervaring vereist. In een niche markt als interieurfotografie duurt dat jaren en dat zorgt ervoor dat het aantal professionele interieurfotografen in Nederland in verhouding tot het totaal minimaal is. Dit is met name lastig voor opdrachtgevers want die kunnen het vooraf vaak ook maar moeilijk inschatten. Ook hier is ervaring vereist. 

Natuurlijk niet geheel objectief adviseer ik u het leergeld te besparen en direct contact op te nemen met STUDIOVHF