Wat zoekt u in de persoon die de vacature voor inkoop invult?

Elke werkgever heeft naast de kwalificaties zo zijn of haar eigen redenen om een bepaald persoon aan te nemen. Voor de functie inkoop zoekt u bijvoorbeeld een charismatisch iemand met een vlotte babbel. Het antwoord op die vraag is niet zo makkelijk als het lijkt. We zijn geneigd om te denken in containerbegrippen als ‘kwaliteit’, ‘professionaliteit’, en ‘een echte aanpakker’. Maar wat bedoelt u daar nu eigenlijk mee? INSINC helpt u met het concretiseren van deze termen en gaat vervolgens op zoek naar kandidaten die passen binnen dit profiel. En zo matcht u altijd de juiste mensen aan uw inkoop vacatures!

Zorg voor de juiste kandidaten voor het invullen van de vacature voor inkoper

Een functie vervullen met een juiste kandidaat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is echter niet het geval als u inkoopadviesbureau INSINC inschakelt. Deze is namelijk gespecialiseerd op het gebied van werving & selectie van kandidaten voor het invullen van al uw inkoop vacatures. Daarbij maakt dit bureau gebruik van de zogenoemde OPQ Competentie Analyse. Vaak wordt erbij het zoeken van een kandidaat voor de vacature van inkoper vooral gekeken naar capaciteiten ten opzichte van de gestelde eisen, wat natuurlijk belangrijk is. Er is echter meer. Ook als persoon dient een kandidaat te passen binnen de organisatie. Hij of zij dient goed om te kunnen gaan met de andere collega’s uit het team, en moet zich kunnen vinden in de bedrijfscultuur. En dat is precies wat u meet met de OPQ Competentie Analyse.

Vacatures voor inkoop openstaan? Zo vult u ze in!

Wat is het belangrijkste onderdeel binnen uw bedrijfsvoering? De kans is groot dat u inkoop zegt. Dat is niet gek ook door goede inkoop kunt u geld besparen. De inkoper speelt hier een belangrijke rol in, maar hoe krijgt u inkoop vacatures eigenlijk ingevuld? Het wervingstraject vreet flink wat tijd én energie, en dat kunt u zich in uw drukke leven eigenlijk niet veroorloven. Kies dan voor versterking en ondersteuning bij dit proces voor de diensten van INSINC. Jarenlange ervaring in deze specifieke branche zorgt ervoor dat u alleen de kandidaten krijgt die qua capaciteiten, ambities en instelling passen bij uw organisatie.