Wat is het belang van een bedrijfshulpverleningsplan?

Wanneer er iets gebeurt moet u weten hoe te handelen. Iedereen binnen het bedrijf moet dan weten hoe er alarm geslagen wordt. Bent u werkzaam binnen een klein bedrijf? Dan kunt u eenvoudig iedereen bij elkaar roepen. Uiteraard kunt u ook gebruikmaken van een brandmeldinstallatie. U wilt iedereen veiligstellen. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd een noodsituatie te simuleren. U zult zien dat dingen toch anders lopen dan u in gedachten had. Hulp nodig bij het opstellen van de plannen of het inrichten van het risicomanagementbeleid van Penta Advies Groep ? Penta Advies Groep is u graag van dienst.

Wat staat er in een bedrijfshulpverleningsplan?

Een bedrijfshulpverleningsplan moet duidelijk, volledig en overzichtelijk zijn. Allereerst moeten bedrijfsgegevens worden vermeld. Denk hierbij aan de bevoegden binnen uw bedrijf, buurtbedrijven en omwonenden, alarmnummers en bijzonderheden, zoals een opslag van gevaarlijke stoffen. Een ander belangrijk onderdeel van het bedrijfshulpverleningsplan is het overzicht van BHV-materialen die aanwezig zijn, zoals EHBO-middelen en blusmaterialen. Wanneer er daadwerkelijk een incident plaatsvindt, moet iedereen binnen het bedrijf weten wie de BHV-ers zijn en welke BHV-er welke taak uitvoert. Wie mag er bijvoorbeeld eerste hulp verlenen en wie mag een beginnende brand blussen? En heeft u al nagedacht over een verzamelplaats? Zoals u ziet zijn er veel zaken waar u als bedrijf rekening mee moet houden om het risicomanagementbeleid zo optimaal mogelijk in te richten. Schakel daarom een bedrijf als Penta Advies Groep in.

Hulp bij het opstellen van een risicomanagementbeleid

In iedere onderneming spelen er risico’s. Welke dat zijn, dat verschilt per bedrijf. Het is belangrijk om een systematische aanpak op te stellen hoe uw bedrijf risico’s neemt, beheerst én aanpakt. Onder het risicomanagementbeleid valt bijvoorbeeld een veilig werkklimaat, zodat het in kaart brengen van mogelijke incidenten gemakkelijker gaat. Penta Advies Groep helpt u bij het succesvol opstellen en implementeren van een risicomanagementbeleid dat op maat voor uw bedrijf is gemaakt. Dit adviesbureau heeft jarenlange ervaring in het adviseren op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn. Hoe is het met het werkklimaat binnen uw bedrijf gesteld? En heeft u bijvoorbeeld een bedrijfshulpverleningsplan in de kast liggen? Houd risico’s in de hand en maak gebruik van de expertise van Penta Advies Groep.