NoardWester
Image default
Gezondheid

Zonlicht

Vitamine D, ook wel de zonnevitamine genoemd, is een zeer belangrijke vitamine voor ons lichaam. Deze vitamine wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht en komt in zeer kleine hoeveelheden voor in ons lichaam. In de wintermaanden, als de hoeveelheid zonlicht en zonsterkte flink afneemt, ontstaat er bij veel mensen een vitamine d tekort. Omdat vitamine d ook een grote rol speelt in ons immuunsysteem zijn er in de wintermaanden ook vaak griepepidemieën.  Naast dat vitamine d een grote rol speelt met betrekking tot ons immuunsysteem is de vitamine ook van belang bij het in stand houden van sterke botten en spieren see this. Ten slotte is vitamine d ook van belang met betrekking tot het voorkomen van diabetes en hart en vaatziekten.

Nu zijn er natuurlijk diverse manieren om het vitamine d niveau in de wintermaanden op peil te houden. De mensen met een iets dikkere portemonnee kunnen in de wintermaanden lekker de zon opzoeken door vakanties te boeken naar verre oorden zoals de Canarische eilanden. Voor de gemiddelde burger zit dat er helaas niet in en moet er dus naar alternatieve manieren gekeken worden om het vitamine d niveau op te krikken.

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om in de wintermaanden met regelmaat een kwartiertje onder de zonnebank te gaan. Wat betreft financiën is dit natuurlijk een betaalbare methode. Maar je kunt er ook voor kiezen om door middel van vitamine d supplementen het tekort weer aan te vullen. Vitamine d supplementen zijn tegenwoordig  overal te koop van apotheken tot drogisterijen. Mocht je nu geen tijd hebben om hier langs te gaan dan kun je ook heel makkelijk de supplementen online bestellen bij een webwinkel zoals topvitamins.nl. Wil je dus fit en gezond blijven in de wintermaanden kies dan voor vitamine d voedingssupplementen of voor een paar bezoekjes aan de zonnebank!

http://www.topvitamins.nl/