Het voordeel van adiabatisch koelen voor uw kantoor

U wilt zelf de temperatuur regelen en de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. Maar u wilt geen hoge luchtvochtigheid. Dit zal niet het geval zijn. Bij Menerga, producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen, weet men dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!

Wat kan de werking van adiabatisch koelen voor u doen?

Adiabatisch koelen werkt door het verdampen van vocht, dat warmte onttrekt aan de lucht. Hoe dat precies werkt? Stelt u zich voor dat een luchtbehandelingskast van ontwikkelaar en producent Menerga in een zwembad wordt geplaatst, om middels adiabatisch koelen het klimaat onder controle te houden. De lucht uit het zwembad komt in de kast terecht en wordt bevochtigd met onbehandeld leidingwater. Dit water verdampt, waardoor de warmte wordt onttrokken en de lucht een temperatuur van circa 21 graden Celsius zal bereiken. De zogeheten retourlucht en toevoerlucht blijven tijdens dit proces continu van elkaar gescheiden, zodat bacillen en andere ziekteverspreiders zo min mogelijk kans krijgen.

Menerga is de uitvinder van adiabatisch koelen en dat merkt u

Menerga was de eerste partij die luchtbehandelingskasten kon maken om adiabatisch te koelen. Hiermee waren zij hun tijd ver vooruit. Het produceren van systemen voor adiabatisch koelen doen zij al sinds 1991, waardoor zij de pioniers waren in het milieuvriendelijk koelen en via de Menerga verkooppunten geniet u hier dus nog steeds van. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.