NoardWester
Image default
Aanbiedingen

Welk type hondenmand op fiets is het beste?

Welk type hondenmand op fiets is het beste?

Fietsen met je hond is ongetwijfeld leuk, maar het kan lastig zijn als je hond je niet kan bijhouden. Laten we eerlijk zijn: Niet alle honden zijn uitgerust om kilometers lang naast u te lopen. Daarom kunt u overwegen om een hondenmand op fiets te kopen. Zo kunnen jij en je beste harige vriend veilig samen door de stad fietsen – en jullie zien er schattig uit!

Bij het kiezen van de hondenmand op fiets die u wilt kopen, moet u er rekening mee houden dat er verschillende soorten manden en ontwerpkenmerken zijn die u kunt overwegen.

Een paar van de meest opvallende dingen om over na te denken of op zoek naar omvatten:

Harness Hook Ups

Sommige fietsmanden worden geleverd met riem- of harnasbevestigingen waarmee u uw hond in de mand kunt vastmaken om te voorkomen dat hij eruit springt.

Koepel- of netdeksels  

Andere fietsmanden hebben koepels of netdeksels van netmateriaal die dichtritsen, zodat uw hond niet over boord kan springen.

Zakken

Als u uw hond meeneemt op de fiets voor een dagje uit, zult u waarschijnlijk een riem, traktaties, een waterfles en misschien een paar speeltjes willen meenemen. Hoewel het gemakkelijk genoeg is om deze spullen in uw eigen rugzak te stoppen, bevatten sommige dragers zakken voor extra opslag, wat een handige bonus kan zijn.

Plaatsing  

Sommige hondvriendelijke fietsmanden zijn ontworpen om op het stuur te zitten, terwijl andere ontworpen zijn om achter het zadel te zitten, op de bagagedrager. Sommige manden kunnen zelfs allebei! Bedenk welke plaats het beste past bij uw hond en zijn temperament. Het is zeker gemakkelijker om uw hond in het oog te houden als hij aan het stuur zit, maar de positie aan het stuur is alleen geschikt voor heel kleine honden – grotere honden moeten gewoon achterop rijden.

Multifunctionele functionaliteit

Sommige hondenmanden voor op de fiets zijn ontworpen om ook te worden gebruikt als autostoeltjes, draagbare dragers, of als hondenbed. Als u een alles-in-één mand wilt, kijk dan uit naar producten die hun multifunctionele gebruik benadrukken. Als u echter van plan bent de hondenmand op fiets voortdurend op en af de fiets te halen om hem als bed of autodrager te gebruiken, zorg er dan voor dat de mand voor het gemak ook snel te demonteren en weer in elkaar te zetten is.

Welke soorten honden passen het best in een fietsmand voor huisdieren?

Helaas is niet elke pupperino een goede kandidaat voor fietstochten. Denk daarom, voordat u een nieuwe hondenmand op fiets koopt, aan enkele van de volgende punten en zorg ervoor dat uw pup het leuk vindt om met u mee te fietsen.

  • Rijden in een hondenfietsmand is eigenlijk alleen geschikt voor vrij kleine rassen. De meeste fietsmanden kunnen slechts ongeveer 20 pond dragen (hoewel er een paar zijn die zwaardere pups kunnen dragen), dus dit is uitsluitend het domein van kleine hondjes.
  • Schichtige of angstige honden zullen niet graag op een fiets rijden. U vergeet gemakkelijk hoe bizar uw hond het idee kan vinden om op een fiets rond te rijden, en nerveuze honden kunnen in paniek raken, waardoor ze wegspringen.
  • Fietstochten kunnen leuk en veilig zijn voor gezonde pups, maar ze zijn misschien geen goed idee voor honden met gezondheidsproblemen. Raadpleeg dus uw dierenarts voordat u op pad gaat als uw hond aan bepaalde kwalen lijdt.
  • Fietstochten kunnen in de winter behoorlijk fris zijn, dankzij de aanhoudende wind. Wees dus voorzichtig met kortharige honden en overweeg een hondentrui voor uw lieveling.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat u het rustig aan moet doen, hoe geschikt uw huisdier volgens u ook is om te fietsen. Test het fietsen met uw pup door hem eerst in de hondenmand op fiets te zetten en te kijken hoe hij reageert. Als hij niet al te bang lijkt, probeer dan een of twee rondjes om de oprit (terwijl u hem trakteert en looft) voordat u de weg opgaat. Wees vooral geduldig met uw hond en laat hem genieten van zijn eerste fietstocht! Met genoeg aanmoediging hebt u er misschien al snel een echte “road warrior” bij!