NoardWester
Image default
Beauty en verzorging

Nooit meer je benen scheren? Kies voor een laserbehandeling

Heb jij last van overmatig haargroei, heb je geen zin om dagelijks je oksels, benen of bikinilijn te scheren of kan jouw huid niet goed tegen de veel gebruikte haarverwijderingstechnieken zoals scheren of waxen? Dan is het het overwegen waard om te kiezen voor een laserontharing behandeling bij Dreamskin huidkliniek. Na slechts een aantal behandelingen ben je af van ongewenste haargroei, zul je een gladde en egale huid hebben en heb je geen last meer van ingegroeide haren. Na het laten uitvoeren van de eerste paar behandelingen wordt het aangeraden om eens in de twee tot drie jaar een onderhoudsbehandeling uit te laten voeren. Benieuwd naar hoe een laserbehandeling precies werkt en of het iets voor jou is? Lees dan even verder. 

Hoe werkt een laserontharing?

Om te begrijpen hoe een laserontharing werkt, is het handig om eerst te snappen hoe haargroei werkt. Haar groeit in drie fases vanuit de haarzakjes: de actieve fase, de overgangsfase en de rustfase. In de actieve fase zal het haar het meest groeien: het krijgt gedurende deze fase namelijk voldoende bloedtoevoer en voedingsstoffen. Daarom zal een behandeling het best werken tijdens deze fase. Een laserontharing behandeling zorgt ervoor dat haarzakjes geheel vernietigd worden. Door middel van een laserapparaat dat pulsen uitzendt, worden de haarzakjes namelijk kapot gemaakt. Het licht van de laser verwarmt ze namelijk, waarna ze zullen afsterven. Daarna zal het haar in principe niet meer teruggroeien.

Is een laserontharing geschikt voor jou?

In principe is een laserontharing geschikt voor iedereen. Het succes ervan hangt echter af van een aantal persoonsgebonden factoren. In principe maakt huidskleur niet uit bij deze behandeling, zolang de juiste laserbron gebruikt wordt. Wel worden lichtgekleurde haren slechter “herkent” door de laser, waardoor deze minder effectief behandeld worden. Tijdens een intakegesprek zullen alle opties besproken worden, zodat je samen met een specialist een geschikte keuze voor jouw haartype kunt maken. Verder kun je je benen, bikinilijn en oksels laten laseren, maar ook je gezicht. Heb je last van ongewenste haargroei boven je lip of op je kin? Ook dan is een laserbehandeling uitermate geschikt. Daarnaast is een laserbehandeling ook geschikt voor mannen met ongewenste overbeharing en voor mensen die frequent last hebben van ingegroeide haarzakjes.