NoardWester
Image default
Eten en drinken

Wat zijn de voordelen van Propolis?

Propolis is een harsachtige stof die door honingbijen wordt verzameld van knoppen en schors van planten en bomen. Bijen gebruiken deze stof om scheuren in de bijenkorf dicht te maken en de korf te beschermen tegen schadelijke bacteriën, virussen en schimmels. De stof heeft een complexe samenstelling en bevat verschillende verbindingen, waaronder flavonoïden, fenolen, terpenen en bijenwas. 

Ook voor mensen veel voordelen

Niet alleen is het een handige stof voor bijen. Daarnaast wordt het al eeuwenlang gebruikt door de mens. Het heeft namelijk een aantal verschillende voordelen voor de gezondheid. Het is onder andere antioxidant, antimicrobieel en ontstekingsremmend. Het middel is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, tincturen en crèmes en wordt vaak gebruikt als natuurlijk middel om diverse gezondheidsproblemen te kunnen bestrijden.

Online propolis kopen

Je kunt online heel eenvoudig propolis kopen. Dit kan in als capsules, honing, snoep, tinctuur, zalf en cosmetica. Je kunt het voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken, waaronder de bovengenoemde gezondheidsvoordelen. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je immuunsysteem te versterken en je gezondheid te ondersteunen, is propolis zeker interessant voor jou! Het bevat een scala aan bioactieve verbindingen, waaronder flavonoïden, fenolzuren en terpenen, die allemaal kunnen bijdragen aan de gezondheid.

Naast het ondersteunen van de gezondheid en het immuunsysteem, wordt het ook vaak gebruikt voor de behandeling van verkoudheid en griep, wondgenezing, huidaandoeningen en mondgezondheid. Het is een krachtige stof die het lichaam kan helpen beschermen tegen ziekte en infecties. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je begint met het nemen van supplementen.