NoardWester
Image default
Woning en Tuin

Portugese Laurier bestellen

Van plan om de Portugese Laurier bestellen? Lees dan deze blog door.

De Portugese laurier (Prunus lusitanica) is een groenblijvende haagplant die populair is vanwege zijn dichte groei en mooie glanzende bladeren. De plant is afkomstig uit Zuid-Europa en is winterhard tot ongeveer -10°C. De Portugese laurier heeft donkergroene bladeren die langwerpig en leerachtig zijn. De plant kan in de zomer kleine witte bloemen produceren die een heerlijke geur verspreiden. Na de bloei ontstaan er kleine rode bessen.  

De plant groeit relatief langzaam en heeft weinig onderhoud nodig, maar dient wel regelmatig gesnoeid te worden om een dichte en uniforme haag te behouden. De Portugese laurier gedijt goed in zon of halfschaduw en in vochtige, goed doorlatende grond. De plant is niet alleen een prachtige keuze voor hagen, maar kan ook als accentplant in de tuin worden gebruikt. De Portugese laurier is een duurzame en mooie aanwinst voor elke tuin of landschap. 

Veel verschillende soorten haagplanten 

Haagplanten zijn een fantastische manier om privacy en bescherming te bieden aan je tuin of landschap. Maar wist je dat ze ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de biodiversiteit? Haagplanten bieden schuilplaatsen en voedsel voor vogels, insecten en andere dieren, en dragen bij aan de gezondheid van het ecosysteem. Er zijn veel verschillende soorten haagplanten beschikbaar, van snelgroeiende coniferen tot langzaam groeiende struiken zoals de taxus. Elke plant heeft zijn eigen unieke kenmerken, waardoor het belangrijk is om te kiezen op basis van factoren zoals hoogte, groeisnelheid, blootstelling aan zonlicht en grondsoort.  

Populaire keuzes zijn onder andere de beuk, de hulst, de liguster en de Portugese laurier. Met regelmatig snoeien en onderhoud kun je een mooie en dichte haag creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan de gezondheid van het ecosysteem. Kies voor haagplanten en geniet van privacy en biodiversiteit in je eigen tuin!

https://www.haagplanten-heijnen.nl/laurierkers/portugese-laurier-prunus-lusitanica-angustifolia