NoardWester
Image default
Aanbiedingen

5 Palmbomen die elk huis zullen opfleuren

Ben je op zoek naar een manier om een vleugje tropen aan je huis toe te voegen? Zo ja, dan moet je overwegen om een palmboom aan te schaffen! Een palmboom voor binnen is niet alleen mooi, maar ze kunnen ook helpen de lucht in je huis te zuiveren. Hier zijn vijf verschillende soorten palmbomen die een geweldige aanvulling zouden zijn op elk huis.

De salonpalm

De salonpalm is een kleine kamer palm die perfect is voor huizen met beperkte ruimte. Deze palm kan maximaal een meter hoog worden en doet het het beste in helder, indirect licht. De salonpalm is ook een van de weinige palmen die het hele jaar binnen kunnen staan.

De Areca palm

De arecapalm is een andere kleine palm die perfect is voor huizen met beperkte ruimte. Deze palm kan wel een meter hoog worden en doet het het beste in helder, indirect licht. De arecapalm is ook een van de weinige palmen die het hele jaar binnen kunnen staan. In tegenstelling tot de salonpalm heeft de arecapalm lange, dunne bladeren die hem een vederachtig uiterlijk geven.

De Chinese waaierpalm

De Chinese waaierpalm is een middelgrote palm die tot 2 meter hoog kan worden. Deze palm doet het het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en is een van de meest droogtetolerante palmen die er zijn. De Chinese waaierpalm dankt zijn naam aan zijn grote, waaiervormige bladeren.

De sagopalm

De sagopalm is een langzaam groeiende palm die uiteindelijk 10-12 voet hoog kan worden. Deze palm doet het het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en geeft de voorkeur aan goed gedraineerde grond. De sagopalm dankt zijn naam aan zijn eetbare zaden, die al eeuwenlang door mensen worden gegeten.

De majesteitspalm

De majesteitspalm is een grote palm die tot een meter hoog kan worden. Deze palm doet het het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en geeft de voorkeur aan vochtige grond. De majesteitspalm dankt zijn naam aan zijn grote omvang en statige uiterlijk.

Palmbomen zijn een geweldige manier om een vleugje tropen aan je huis toe te voegen. Ze zijn er in alle verschillende vormen en maten, dus er is er zeker een die perfect is voor jouw huis. Let er bij het kiezen van een palmboom voor je huis op hoeveel ruimte je hebt en hoeveel licht de boom nodig heeft. Met de juiste zorg zal je nieuwe palmboom goed gedijen en je jarenlang plezier bezorgen!

 

https://www.fleurdirect.nl