NoardWester
Image default
Aanbiedingen

Welke termen gebruiken ze in een magazijn?

Als je bijvoorbeeld als uitzendkracht in een magazijn komt te werken, vliegen je soms onbekende termen om de oren. Wil je meteen een goede indruk maken? Dan is het slim dat je vast het één en ander weet over hoe het eraan toe gaat in het magazijn en welke termen je misschien ter ore komen.

Een werkplaatskraan of een wandzwenkkraan

Soms staat er in het magazijn een werkplaatskraan of een wandzwenkkraan. Een werkplaatskraan is een soort bovenloopkraan. Deze kraan wordt met name veel gebruikt in productieomgevingen om zware materialen te verplaatsen. Een werkplaatskraan is vaak aan het plafond bevestigd. Het heeft een hijsmechanisme waarmee een object kan worden verplaatst of opgetild. Het te verplaatsen object noemt men ook wel een last. Men heeft het bij kranen ook wel over de draaglast. Werkplaatskranen zijn vaak voorzien van een overlastbeveiliging en noodstoppen. Bij kranen is veilig werken natuurlijk superbelangrijk.

Een wandzwenkkraan, plaats men zoals te verwachten aan een wand, een muur. De maximale draaicirkel van een wandzwenkkraan is daardoor 180 graden, een halve cirkel. Het is mogelijk dat een wandzwenkkraan voorzien is van bijvoorbeeld een handtakel. Wandzwenkkranen worden gebruikt bij het ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het in een goede positie plaatsen van een werktuig.

Werken in een magazijn

In een magazijn heb je ten eerste veiligheidskleding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheidsschoenen met stalen neuzen en een veiligheidshesje. Hesjes zijn er niet voor niets, je moet goed zichtbaar zijn in het magazijn. Dit voorkomt ongelukken. In een magazijn mag je ook niet met een korte broek lopen, dit ter bescherming van je benen.

Waar je ook op moet letten in een magazijn is dat je te maken hebt met specifieke looppaden, aangegeven met geel tape op de grond. De hefttrucks kunnen met een redelijk hoge vaart door het magazijn gaan. Het is dus belangrijk dat je goed oplet en niet afdwaalt van de paden.

https://www.adaklein.nl/werkplaatskraan/