NoardWester
Image default
Aanbiedingen

Tips over hoe je de wc-deur van de buitenkant kunt openen

Ongelukken in de badkamer kunnen altijd gebeuren. Zo kan bijvoorbeeld een van je dierbaren uitglijden en op de grond vallen. Jonge kinderen kunnen zichzelf ook per ongeluk opsluiten in de badkamer. Wanneer een van deze dingen gebeurt, moet je de deur van buitenaf openen. Hier zijn een aantal tips gegeven door een professionele slotenmaker over hoe je de deur van buitenaf kunt openen.

Een drukknop slot

Als de badkamerdeur een drukknop slot heeft, dan moet je een pen of ijzerdraadje in de kleine opening van de deurknop aan de buitenkant van de badkamer steken. Je moet dan met de pin, het staafje of een draadje hard in het kleine gaatje duwen. Wanneer je de pen in het gaatje duwt, moet de pin de knop van het slot aan de binnenkant eruit duwen, waardoor het slot kan worden geopend. Je moet de deurknop draaien en vervolgens wanneer je een klik hoort de deur openen. Het geluid zal je een waarschuwing geven dat het slot open is.

Een draaislot

Als de deur van je badkamer een draaislot heeft, dan kun je proberen om een kleine schroevendraaier te gebruiken om de deur van de badkamer te openen. Als de schroevendraaier geen beweging in het slot krijgt of als je de schroevedraaier niet in het slot krijgt, kun je dit met wiebelende bewegingen proberen.

Zodra de schroevendraaier in het gat zit, moet je met de klok meedraaien en dit moet minimaal een kwartslag zijn om de deur te kunnen openen. Je kunt vervolgens aan de deurknop draaien en de badkamer betreden.

Wanneer je een ander slot hebt

Als je deur een ander slot heeft, kun je een draad of kleerhanger buigen totdat deze recht is. Je kunt deze draad vervolgens stevig in het gat van de deurknop steken totdat je een klik hoort en de draad verschuift. Je moet dan aan de knop draaien om de vergrendeling los te krijgen.

In plaats van een kleerhanger kun je ook gebruikmaken van een plamuurmes. Voor de beste resultaten moet je ervoor zorgen dat het blad van het plamuurmes tenminste 10cm lang is. Plaats het blad van het plamuurmes in de spleet tussen de deurpost en de knop en beweeg vervolgens het handvat van het mes naar de deurknop. Je moet blijven drukken totdat het blad van het plamuurmes naar voren beweegt waardoor de vergrendeling zal openen.

Tot slot

Dit zijn enkele van de manieren waarop je de wc- of badkamerdeur kunt openen. Bij het openen van de deur moet je wel oppassen dat je de deur niet kapotmaakt. Voor de beste resultaten is het verstandig dat je de hulp van een goede slotenmaker inroept.

Zoek eens op slotenmakers in Den Haag en u zult Locksecure, een professioneel en betrouwbare slotenmaker bovenaan vinden.

 www.locksecure.nl