NoardWester
Image default
Vervoer en transport

Taxibussen: voordeligste trip naar de luchthaven

Taxibussen: voordeligste trip naar de luchthaven

Door een taxibus met chauffeur te huren, ben je veel goedkoper uit als je naar Schiphol moet, dan met andere vervoersmiddelen. Het is voordeliger dan zelf met de auto gaan, omdat de parkeerkosten op de luchthaven nogal oplopen. Daarnaast is het snel goedkoper dan openbaar vervoer. Ga je immers met meerdere mensen met de trein, dan betaalt iedereen dezelfde hoge prijs. De kosten van de gehuurde taxibussen kun je delen door het aantal personen, waardoor je flink goedkoper uit bent.

 

Wat kosten reguliere taxibussen?

Je kunt op allerlei verschillende plekken taxibussen bestellen die je naar Schiphol brengen. Echter, de meeste taxi’s hanteren het nationaal vastgestelde tarief. Dit tarief kan behoorlijk oplopen en tot vervelende verrassingen leiden omdat je nooit van te voren weet wat de kosten gaan worden. Zo worden als eerste instapkosten in rekening gebracht. Voor bussen voor vervoer van 5 tot 8 personen is dit €6,04. Daarnaast wordt er een tijdstarief meegerekend, die oploopt wanneer je bijvoorbeeld in de file staat. En daar bovenop komen nog de kosten per gereden kilometer, die wel tot €2,75 bedragen.

 

Waar kun je goedkopere taxi’s huren?

Op www.goedkoopnaarschiphol.nl is een veel goedkoper alternatief voor het huren van taxibussen. Als eerste worden er door deze aanbieder geen instapkosten in rekening gebracht. Tevens is de prijs van de rit van te voren bekend bij zowel de chauffeur als de passagiers. Geen oplopende kosten als de rit langer duurt dus. Als laatste is ook het kilometertarief voordeliger dan dat van andere aanbieders. Dit tarief neemt ook nog eens af naarmate het aantal gereden kilometers oploopt. Een grote afstand hoeft je er dus ook zeker niet van de te weerhouden om op de genoemde website taxibussen te huren.

 

Wat zijn de ritprijzen op www.goedkoopnaarschiphol.nl?

De ritprijzen van de taxibussen variëren uiteraard per afstand. Wel kun je deze gemakkelijk op de website berekenen door je vertrekpunt in te voeren en het aantal personen waarmee je reist. Zo weet je direct hoeveel de rit je zal kosten.