NoardWester
Image default
Dienstverlening

Wat zit er in je keuken?

De keuken is de ruimte in huis die de meeste stroom verbruikt. Dit komt door een verzameling energieverslindende gadgets die vaak worden gebruikt. Het goede nieuws is dat energie besparen in de keuken eenvoudig is, en in veel situaties is het enige wat je hoeft te doen je routines aan te passen en misschien lampen te vervangen. Controleer je apparaten en denk na over wat je gebruikt en hoe je ze gebruikt. Apparaten zijn goed voor meer dan 20% van het energieverbruik van een gemiddeld huishouden, en de kans is groot dat u extra geld uitgeeft om ze te laten werken als u de afgelopen 10 jaar geen nieuwe apparaten hebt gekocht.

Leer je oude apparatuur loslaten

In de loop der jaren zijn keukenapparatuur zoals wasmachines, vaatwassers, koelkasten, waterkokers en fornuizen energiezuiniger geworden, waarbij de beste modellen minder energie verbruiken dan tien jaar geleden. De gemiddelde koelkast, koel-vriescombinatie en wasmachine trommel zijn echter in omvang gegroeid, waardoor een deel van de potentiële energiebesparing teniet wordt gedaan, maar als je die oude niet-energiezuinige apparaten niet kunt laten gaan, kun je alle apparaten loskoppelen terwijl ze zijn ‘ t in gebruik als u niet klaar bent om uw huidige keukenapparatuur te vervangen. Zelfs als de broodrooster en het koffiezetapparaat niet in gebruik zijn, hebben ze elektriciteit nodig als ze zijn aangesloten. Sluit de deuren van je vriezer en koelkast zoveel mogelijk. U moet de spoelen in uw koelkast ook minstens één keer per jaar reinigen. Plaats uw koelkast niet in de buurt van een oven of grill, aangezien deze harder zal moeten werken om de temperatuur binnenin laag te houden.

Eenvoudige gewoonten die u kunnen helpen om u op weg te helpen

Hoewel gloeilampen nodig zijn voor keukenwerk, zijn ze een grote energieverbruiker. Door over te stappen op energiezuinige lampen, zoals leds, kunt u geld besparen door langer mee te gaan en direct uw energieverbruik te verminderen. Gebruik de “economy”-optie van uw vaatwasser en voer deze alleen uit als u een volledige lading heeft. Gebruik zoveel mogelijk een magnetron. Het verbruikt minder energie dan een standaard oven. Houd de metalen branders in je oven schoon en zorg ervoor dat de pan die je gebruikt de juiste maat heeft voor het element waarop je kookt. Energie wordt verspild wanneer een kleine pot op een grote brander wordt geplaatst. Houd altijd rekening met de veiligheid van uw gezin bij het uitvoeren van deze energiebesparende activiteiten, maar als er iets mis gaat, neem dan altijd contact op met uw elektricien om eventuele elektrische problemen op te lossen. Bent u in Helmond, neem dan contact op met een elektricien Helmond om u te helpen bij eventuele elektrische problemen.