NoardWester
Image default
Energie

Laadpaal Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Als je een elektrische auto hebt of van plan bent om er een te kopen, is het belangrijk om te overwegen hoe je de auto gaat opladen. Een laadpaal kopen, kan de beste optie zijn als je regelmatig lange afstanden rijdt en niet afhankelijk wilt zijn van openbare laadstations. In dit blog bespreken we waar je op moet letten bij een laadpaal kopen.

 

Type en vermogen

–          Het type laadpaal: Er zijn twee soorten laadpalen; wisselstroom (AC) laadpalen en gelijkstroom (DC) laadpalen. Een AC laadpaal is geschikt voor het opladen van elektrische auto’s met een kleinere batterijcapaciteit en een lagere laadsnelheid. Een DC laadpaal daarentegen is geschikt voor elektrische auto’s met een grotere batterijcapaciteit en kan sneller opladen.

–          Het vermogen van de laadpaal: Het vermogen van de laadpaal is een belangrijke factor om te overwegen. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de auto kan worden opgeladen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het vermogen van de laadpaal geschikt is voor het vermogen van de elektrische auto. De meeste laadpalen hebben een vermogen van 3,7 kW tot 22 kW.

–          Het type connector: Het type connector dat wordt gebruikt om de auto op te laden, is ook belangrijk. De meest voorkomende connectors zijn Type 2 (Mennekes) en Type 1 (J1772). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de laadpaal de juiste connector heeft voor jouw auto.

 

Installatie en prijs

–          De installatie van de laadpaal: De laadpaal-installatie moet worden uitgevoerd door een erkende installateur. Het is belangrijk om te zorgen dat de installatie voldoet aan de lokale voorschriften en dat de laadpaal veilig is geïnstalleerd.

–          De prijs van de laadpaal: De prijs van de laadpaal kan variëren, afhankelijk van het type laadpaal, het vermogen en de extra functies die worden aangeboden. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel je wilt uitgeven en wat je nodig hebt in een laadpaal.

 

Als je deze punten in je achterhoofd houdt tijdens wanneer je je laadpaal kopen gaat, dan komt het helemaal goed!

 

 

https://laaddirect.nl/