NoardWester
Image default
Toerisme

Een winterwandeling in de Ardennen zal u versteld doen staan

Een opwindende winterwandeling in de Ardennen? Ja, kale bomen (als je geluk hebt, de sneeuw onder je voeten) maken wandelingen in de natuur tot een magische ervaring. Als we onderweg een prachtig panorama hebben, gaan we er nog meer van genieten. 

PANORAMA’S AAN HET MEER VAN ROBERTVILLE

Een van de geschenken uit de oostelijke staten? Weg met alles! Het stuwmeer van Robertville is gelegen in het centrum van het natuurpark Hoge Venen-Eifel in Waimes. Begin rond de dam te lopen. Achter de dam nodigt de Panorama Road u uit om rond te kijken: kasteel Reinhardstein, rivieren, valleien … Nadat u de smalle weg langs de heuvel bent gepasseerd, bereikt u de bron van Wash. Het prachtige spektakel brengt je naar het indrukwekkende kasteel Reinhardstein.

Als het sneeuwt, kun je beter kiezen voor offroad-paden, zoals Ovifat, Baraque Michel of Mont Rigi. Vanwege sneeuw is Lake Robertville mogelijk niet toegankelijk. De steile weg kan gevaarlijk zijn. Het VVV-kantoor van Robertville waarschuwt: “Welke wandelingen je in Robertville in de winter kunt doen, hangt af van de sneeuw. Zodra het sneeuwt, worden de meeste paden onbegaanbaar omdat de sneeuw niet wordt geruimd (rond het meer naar kasteel Reinhardstein) .

KENNISMAKING MET EEN BETOVERENDE VALLEI

De unieke bergrivier Ninglinspo is een juweeltje dat u in de omgeving moet ontdekken. Het wandelpad met deze naam is een van de mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen. De route start op de parkeerplaats van Sedoz tussen Remouchamps en Stoumont. Deze weg is niet dwingend, maar wel erg populair. Het brengt je naar de fascinerende waterval (la Chaudière), over verschillende loopbruggen en voorbij het adembenemende panorama: uitkijkpunt Drouet.

Zorg voor een goede nachtrust: stevige schoenen, warme en comfortabele kleding, warme dranken, dekens (geen banken) waar je op het uitzichtpunt kunt zitten. Let op het weer: het hoogteverschil is enorm, en bij vorst of zware sneeuwval is wandelen niet eenvoudig.

LANGS DE LESSE, DICHTER BIJ DE HEMEL

Hoger en verder! Dat is misschien de slogan van Lath: Face Heaven. In 1972 vestigde het dorp een grondstation voor satelliettelecommunicatie. RTT Lessive wordt sinds 2001 niet meer gebruikt, maar de vier indrukwekkende antennes (Lessive 1 is 35 meter lang!) Zijn nog steeds zichtbaar voor nieuwsgierige wandelaars. Je kunt al zien dat ze niet ver van het startpunt verwijderd zijn. Wandelen “Les Pics Epeiches” brengt u naar Lesse via goed te volgen wegen (veel asfalt) (Less, vlakbij Han-sur-Lesse, waar u kunt stoppen en de grot van Han kunt bewonderen).

Het paradijs weerspiegeld in Lese is een heel bijzondere plek voor de inwoners van het dorp. Niet zonder reden: de bewoner van Layšević is Skarsis. Sorry? Waden! In het verleden vereiste het dagelijkse leven dat bewoners op palen konden lopen om zich gemakkelijk te verplaatsen tijdens overstromingen, en ook aandacht moesten besteden aan de kudde. Tegenwoordig behoort dit tot de geschiedenis van het dorp en maakt het daarom deel uit van folklore. Tijdens het countryfestival wordt Skassis de Lessive in juli opnieuw onthuld.

NA DE WINTERSE INSPANNING VOLGT DE ONTSPANNING!

De koude en bijtende winterlucht geeft je een warm gevoel na een lange reis. Neem de tijd om uw adem in te houden: ga bij het vuur zitten, ontspan uw spieren in de jacuzzi of geniet van de sauna.

Een van de pareltjes van Luxemburg, La Roche-en-Ardenne, is een erg populaire bestemming. Je moet zeker het meer van Nisramón en de dam midden in het bosgebied vinden. Bent u avontuurlijk ingesteld en wilt u van alle dagelijkse stress af, dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan natuurwandelingen rond het meer. Je zult je verbazen over wat je hier kunt doen en zien: steile paden, stenen trappen, klimmen op leisteen en wandelen over dambruggen … een lange wandeling (15 kilometer of 6 uur wandelen) , Maar het brengt verrassingen voor u en uw gezin met veel frisse lucht en een prachtig uitzicht op het meer.

Zorg voor voldoende eten en drinken voor onderweg. Winterwandelingen zijn lang, en als sneeuw of vorst bedekt is met een witte mantel, kunnen bepaalde leien die je moet beklimmen gevaarlijk zijn: kleed je gepast.

OP ONTDEKKING IN DE UITGESTREKTE HOGE VENEN

Voor wandelaars, langlaufers en mountainbikers is de hoge top een essentiële bestemming. In de winter verdubbelt het plezier door het besneeuwde landschap. Het Botrange-sein is het startpunt voor de wandeling “rond Fins”. We liepen over het houten platform op het plateau richting het natuurreservaat en Baraque Michel. De uitgestrekte natuurlijke omgeving geeft ons een gevoel van eenzaamheid. magie!

Opwarmen bij de Belgian Peak Brewery nabij het signaal van Botrange. Voordat we met de onderwijsactiviteiten van Fagne de la Poleur beginnen, duurt het even voordat we weer energie hebben.

GOED OM TE WETEN

Gedurende deze tijd houden hoeden en handschoenen je niet altijd warm, vooral niet buitenshuis! Deze drieledige techniek is het geheim van iedereen die een winterwandeling wil maken. Trek eerst een ademende laag aan die in contact komt met de huid (zwembroek, benen en voeten voor maximale koele kleur). De tweede laag kan iets dikker zijn om warmte vast te houden. De derde laag moet beschermend zijn en hulp bieden in alle weersomstandigheden: wind, regen, sneeuw … een aangename reis!

mooie wandelroutes ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html