NoardWester
Image default
Verenigingen

Waarom hebben studenten behoefte aan coaching in het onderwijs?

Studenten kunnen wegens diverse redenen behoefte hebben aan een coach in het onderwijs. De afgelopen twee jaar was natuurlijk niet makkelijk voor studenten. Het onderwijs had met de komst van corona een grote verandering ondervonden. Studenten moesten ineens overschakelen naar online onderwijs. Ze hadden geen fysieke lessen meer, maar ook tentamens en examens waren niet meer fysiek. Deze grote veranderingen hebben invloed gehad op heel veel studenten. Nu alles weer teruggaat naar het oude, weten studenten niet meer zo goed wat ze moeten doen. Ze hebben het normale schoolritme namelijk verloren. Er zijn genoeg studenten die hierdoor behoefte hebben aan een coach. Door een training te volgen kan jij ervoor zorgen dat studenten dit schoolritme weer oppakken.  

Het motiveren van studenten 

Met behulp van didactisch Coachen kan je leren hoe je studenten kunt motiveren wat betreft hun schoolwerk. Het coachen van studenten zal ertoe leiden dat ze zelf de verantwoordelijkheid zullen nemen over hun schoolwerk. Bij didactisch coachen ga je planmatig en doelgericht te werk. Hierbij geef je regelmatig feedback. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat de motivatie van studenten gestimuleerd wordt. Nadat je de training didactisch coachen hebt gevolgd, zul je je bij studenten focussen op het leerproces en de motivatie van studenten. Als didactische coach leer jij studenten de meest effectieve leerstrategieën. Ook ben je vaak in gesprek met studenten. Hierbij is het van belang om aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling, want elke student is anders. Een goede communicatie tussen coach en studenten is onmisbaar. Wanneer er geen sprake is van een goede communicatie, kan er geen effectief resultaat verwacht worden.  

Het laten inzien van de eigen waarde 

Door studenten te coachen kun je ze in principe laten inzien wat ze allemaal kunnen. Veel studenten hebben steun nodig om hun eigen waarde in te zien. Wanneer studenten inzien wat ze allemaal kunnen, zal dit ze alleen maar meer motiveren. Als coach kan jij er dus voor zorgen dat een student het beste in zich naar boven haalt. Er bestaan bovendien verschillende coach trainingen. Wellicht heb jij een klas die behoefte heeft aan een andere manier van coaching. Dit zou onder andere het volgende kunnen zijn: mentortraining of leerdoel denken. Door middel van een coach training kan je leren hoe je studenten optimaal kunt stimuleren. Dit verdienen zij bovendien ook. Door een student voor even te steunen, wordt hij/ zij in de gelegenheid gesteld om er weer helemaal tegenaan te gaan.  

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/