NoardWester
Image default
Woning en Tuin

Een veegmachine huren of kopen

Ik kreeg laatst de vraag van iemand of het nu beter is een veegmachine te huren of te kopen zoals hier op de website van Donatvanderhorst. Dat is natuurlijk afhankelijk van het te vegen oppervlakte en de frequentie waarop geveegd moet worden. De meneer vertelde mij dat hij een hotel beheerde met een groot terras en ruime parkeergelegenheid. Hij noemde een behoorlijke oppervlakte die regelmatig moest worden geveegd en stond er versteld van eigenlijk dat ze dat nog steeds met de ouderwetse bezem deden. Vegen kost veel energie en tijd en het is nou ook niet direct een klus die men graag doet.

Tips voor de keuze van een veegmachine

Nadat hij had uitgelegd dat er vooral werd geveegd in de herfstperiode, maar dat ze eigenlijk het liefst veel vaker alles geveegd zouden willen zien, hebben we de frequentie x de huurprijs per dag berekend. Daarna hebben we gekeken naar de verkoopprijs van een goede, degelijke veegmachine en toen bleek dat deze na 4 jaar was terugverdiend. De voorkeur ging daarna uit naar kopen. Maar waar moest hij op letten? Ik heb hem gewezen op de gebruiksvriendelijkheid van een veegmachine. Tenslotte zou iedereen met de machine om moeten kunnen gaan. Ook hebben we de grootte van de borstels en de kracht van de motor besproken.

Accessoires

Een veegmachine met verwisselbare borstels heeft de voorkeur. Zachte borstels voor zand en stof, harde voor het verwijderen van vuil, blad en mos, een gootborstel voor de goten en als het kan een sneeuwborstel voor het vegen van sneeuw. Ik wees hem er tevens op dat er veegmachines zijn die kunnen worden voorzien van een sneeuwschuiver en sneeuwkettingen. Zo hou je de omgeving sneeuwvrij en veilig. Dat je van een veegmachine moeiteloos een sneeuwmachine kon maken, was voor mijn klant een echte eyeopener. Die mogelijkheid moest zijn nieuwe veegmachine zeker bieden!