NoardWester
Image default
Zakelijk

Het belang van duidelijkheid

Als werkgever weet je een aantal zaken zeker. Je moet er namelijk voor zorgen dat je de belasting op tijd betaald maar daarnaast weet je ook dat je ervoor moet zorgen dat de salarissen netjes worden betaald aan de werknemers. Alles rondom het salaris moet ook duidelijk zijn want dit is erg van belang. Bijna iedereen snapt wel dat je niet allemaal evenveel kunt verdienen maar als de salarisberekening maar eerlijk en duidelijk is. Het is ook niet voor niets dat vakbonden onduidelijk willen voorkomen door middel van het afsluiten van een cao, zie als voorbeeld de bouw cao.

Sommige werkgevers hebben het eigenlijk te druk met andere zaken om volledige aandacht te kunnen schenken aan de salarisadministratie en alles wat daarbij komt kijken. Dan is het vaak verstandiger om een externe partij in te schakelen die deze gehele administratie kunnen verzorgen. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is het bedrijf CBBS, dat gevestigd is in Rijswijk- Den Haag. Naast het feit dat dit bedrijf de gehele loonverwerking in handen neemt kan het ook adviezen aan het managementniveau geven omtrent zaken die met salarissen te maken hebben. Want hoeveel salaris is nou verstandig om aan een starter te geven?  Er zijn bepaalde startsalarissen waar aan gehouden moet worden, maar per bedrijf kan dit nog wel eens verschillen en dat zorgt voor verwarring. Wat natuurlijk ook meespeelt is hoeveel werknemers het bedrijf al in dienst heeft en met welke kosten het te maken heeft.

Ben je nu ondernemer en merk je bij jezelf steeds vaker dat je te weinig tijd hebt voor de salarisverwerking? Dan is het dus wellicht om eens om je heen te gaan kijken. Op deze manier kan je duidelijkheid en zekerheid blijven garanderen aan je werknemers. Uiteindelijk wil je natuurlijk ook een zo goed mogelijke werkgever zijn!

http://www.cbbs.nl/