NoardWester
Image default
Mode en Kleding

Zijn UGGs geschikt voor de winter?

De populaire en stijlvolle soorten Uggs dames en heren laarzen zijn zeer geschikt voor het meeste gebruik in de stad. Ze zijn warm, gemakkelijk aan en uit te trekken, stijlvol en gewoon lekker aan de voet. Ze zijn gemakkelijk om in te rijden, bieden voldoende tractie om meestal zonder problemen de parkeerplaats over te komen en zijn comfortabel en stijlvol genoeg om de hele dag op kantoor rond te huppelen terwijl je ze draagt.

Maar wat als je meer met je Uggs wilt doen?

Wat als je in de winter een lange wandeling moet maken over een stoep of straat in de stad – een wandeling die door ijzig, erg nat en besneeuwd terrein gaat? Of wat als je een lange winterwandeling door het bos wilt maken, waar het terrein oneffen, rotsachtig, mogelijk glad en gedeeltelijk besneeuwd is? Of wat als je ouder bent en niet meer helemaal het evenwicht hebt dat je vroeger had, en je je zorgen maakt over het uitglijden op een verborgen ijsvlakte terwijl je over het trottoir naar je auto loopt?

Wel, dat is waar de problemen met de standaard en meest populaire Ugg laarzen, zoals de Classic en soortgelijke modellen, ontstaan. Het is niet omdat deze laarzen niet warm zijn-alle Ugg laarzen zijn fantastisch warm door de merino wol isolatie.

In plaats daarvan is het probleem voor meer “langdurig buitengebruik” met laarzen als de Ugg Classic dat hun ontwerp zich gewoon niet goed leent voor zulke activiteiten. De populaire en modieuze Uggs missen de stevige tractie die je in andere winterlaarzen vindt, wat leidt tot de kans op onaangename uitglijders en valpartijen bij trektochten over glad en ijzig terrein.