NoardWester
Image default
Sport

Op diepte

Het vissen op de juiste locatie is belangrijker dan de beste rig of het beste aas. Als de vis er simpelweg niet zwemt, dan kan je deze ook niet vangen. Uiteraard kan je met voldoende geduld nog steeds je visjes vangen, maar zou je liever niet veel sneller op de vis zitten. Het bepalen van de diepte en verloop van de bodem is vaak veel zeggend. Juist op de taluds of onder aan de taluds kan je meer dan gemiddeld vis verwachten. Zeker wanneer er weinig andere kenmerkende elementen in het water te vinden zijn. 

Zo heb ik eerder op water gevist, waar het nauwelijks lukte om de vislijn af te laten zinken. Met enkele peilbeurten kwam ik er niet achter waarom. Tot dat ik eens met een deeper het water verder in kaart heb gebracht. Deze deeper is een werpbare dieptemeter die je in kan vinden bij de hengelsport winkel. Met een kleine 10cm past deze in een goede viskoffer of vistas. Uiteindelijk bleek dat er 4 meter voor de kant een talud van steen was gebouwd dat net tot onder het wateroppervlakte rijkte op enkele plaatsen. Dit was de bult waar de lijn niet op wilde zakken. Nu bleek later dan juist achter deze bult de meeste vis te vangen was en niet strak tegen de andere kant. Had ik dit eerder geweten, dan had ik vaker kans gemaakt op een mooie vis. 

En ook in de koude maanden van het jaar kan het veel schelen waar je vist. De vis is veel minder mobiel en ligt vaak bij elkaar. Het vinden van deze plekken kan erg bepalend zijn in het al dan niet vangen van je visjes. Ook hier helpt een dieptemeter met fishfinder je enorm. Door deze op verschillende plaatsen in het water te gooien kan je al snel vissen treffen. 

https://www.sportvisgigant.nl/