NoardWester
Image default
Sport

De verschillende tennis ondergronden

Tennis is een van de sporten die op meerdere soorten ondergronden wordt gespeeld. Elk soort ondergrond heeft natuurlijk altijd zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel zullen wij je meenemen langs de meest voorkomende ondergronden.

 

Uiteraard is gravel de bekendste soort ondergrond bij het spelen tennis. Eigenlijk kom je altijd deze ondergrond bij alle tennisclubs wel tegen. Wat hiervan de reden is, is dat de ondergrond vrij goedkoop is ten opzichte van andere ondergronden en ook erg fijn om op te spelen. Het is wel minder voordelig dat de ondergrond veel onderhoud nodig heeft en het speelseizoen op gravel is korter omdat je er bij slecht weer  absoluut niet op kunt spelen. Wanneer het te koud wordt kun je er eigenlijk al niet meer op spelen omdat de ballen in dat geval veel te hoog gaan stuiteren. Wat je wel zou kunnen helpen op verschillende ondergronden is het dragen k swiss schoenen. Wel moet je opletten met gravel en witte schoenen omdat je schoenen vrij snel verkleuren door gravel. Een nog vrij onbekende ondergrond is Canada Tenn. Het lijkt erg veel op gravel. Het heeft een grijs en groene kleur maar is beter bestand tegen de natheid. Wanneer het geregend heeft is de baan sneller droog dan bij gravelbanen.

 

Hardcourt is, zoals de naam al verraadt, een harde ondergrond op basis van beton en asfalt. Er zit ook een rubberen laag over de ondergrond. Bij dit veld is het grote voordeel dat je er het hele jaar op kunt spelen en het heeft weinig onderhoud nodig. Het is ook vrij goedkoop om aan te schaffen. De banen zijn wel snel om op te spelen dus als beginner kan het lastig zijn om op een hardcourt baan te spelen. Ook glijden zit er op een hardcourt echt niet in. Wanneer je een tennisracket gaat kopen hoef je niet altijd te kijken naar de ondergrond. Het gaat vooral om je eigen speelstijl. Een tennisracket kun je normaal bij elke ondergrond gebruiken. Tennisclubs gebruiken ook vaak kunstgras banen. Zo’n baan bestaat uit kunststofvezels waar zand tussen is gestrooid. Je kunt er in principe het hele jaar op spelen, echter wordt de baan wel weer hard wanneer het kouder wordt.

https://www.kctennis.nl/