NoardWester
Image default
Sport

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een sportbank

Als je wilt gaan sporten en hier tools voor nodig hebt is het vaak handig om te beginnen bij enkele gewichten een sportschool bankje. Op dit bankje kun je namelijk enorm veel oefeningen doen, van het trainen van jouw been- en bilspieren tot bankdrukken of een sit-up.

Maar bij de aanschaf van een sportbank kun je het beste op een paar dingen letten.

De status van het onderstel

Op een sportbank zul je toch veel oefeningen gaan doen waarbij enkele bewegingen van het bankje gaan plaatsvinden. Bekijk daarom het onderstel van het bankje. Check zowel de poten als de bevestiging van de zitoppervlaktes. Het is erg belangrijk dat het bankje jouw bewegingen aan kan en deze niet van links naar rechts zwabbert als je een sit-up doet.

Optimale afmetingen voor jou

Natuurlijk is het belangrijk dat het bankje jouw lichaam goed ondersteunt bij het doen van de oefeningen en niet jouw extra belasting toe doet bij het sporten. Bekik daarom de afmetingen van de zitoppervlaktes, de hoogte van het bankje etcetera.

Comfort bij het sporten

Bij het sporten is het van belang dat je geen hinder ondervindt van de items waarmee je sport. Het bankje moet daarom ook op enige manier comfortabel zijn om op te zitten of te liggen.

Bekijk daarom de vulling van de kussens, of deze genoeg gevuld zijn en vooral of deze niet na één keer gebruik verschuiven of inzakken.