NoardWester
Image default
Vakantie

Kampeerders opgelet! Wij helpen je de beste slaapzak te vinden

Kampeerders opgelet! Wij helpen je de beste slaapzak te vinden

Om de Beste slaapzak te kunnen vinden zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de rits. Deze moet soepel bewegen, want je wil immers niet vast komen te zitten. Daarnaast wil je ook geen minuten lang bezig zijn voor het slapen, want dan kom je moeilijk in slaap. De lengte is misschien nog wel het belangrijkste. Het is verstandig om hem iets groter te kopen zodat je voldoende bewegingsruimte hebt. Echter moet je hem ook niet te groot gaan kopen, want dan ga je waarschijnlijk onrustig slapen. Het beste kun je dat op ongeveer 10-15 cm verschil houden. Daarnaast is het ook slim om op het temperatuurbereik te letten. 

In de zomer wil je een luchtige slaapzak waar het niet te warm in wordt. Maar in de winter wil je er juist eentje die je zo goed mogelijk warm kan maken. Vaak wordt dit in klassen aangegeven en daaraan kun je ook zien hoeveel graden celcius hij ongeveer kan halen. Dit ligt vaak ook aan het isolatiemateriaal wat gebruikt wordt. In dat opzicht is dons erg goed om het warm te krijgen. Tevens is dit ook het beste materiaal voor mensen die veel zweten in hun slaap. Het verminderd het aanzienlijk mits je hem wel even elke dag buiten hangt. Als hij te nat wordt dan kan hij zijn isolerende functie verliezen. Zorg er dus voor dat je er ook een matje onder hebt liggen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Bij 5top zijn wij van mening dat een slaapzak best wel wat meer mag kosten als je dan profiteert van een optimale nachtrust. Het slapen in een tent valt al niet mee en daarom moet het zo comfortabel mogelijk zijn naar onze mening. Zeker gezien het feit dat mensen hier dagen of weken in verblijven. Ook backpackers hebben hier erg veel baat bij.