NoardWester
Image default
Woning en Tuin

Waar moet u op letten bij gebruik van contactlijm

 

Er zijn ook enkele nadelen aan contactlijm. Een ervan is dat het alleen goed werkt op materialen die schoon zijn. Als er stofdeeltjes of vuil op het oppervlak zittenvan de te bevestigen materialen, dan is contactlijm geen goede keuze. Evenzo zal het niet goed werken op oppervlakken die zijn geverfd met verf op oliebasis.

Een ander nadeel van contactlijm is dat het slordig en moeilijk aan te brengen kan zijn. Bij het aanbrengen moet een exacte hoeveelheid lijmmateriaal worden gebruikt en eventueel teveel aangebrachte lijm moet zorgvuldig worden weggeveegd voordat het droogt. Sommige mensen vinden ook dat contactlijm een slechte geur heeft, die irriterend kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor geuren.

Tenslotte, omdat contactlijm is ontworpen voor tijdelijk gebruik, hecht het niet goed op de lange termijn en kan het beginnen weg te trekken van oppervlakken na enkele maanden of jaren. Als u iets nodig heeft met een langere levensduur is contactlijm misschien niet de beste keuze.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van contactlijm in de bouw. Het is een zeer sterke lijm die materialen zeer stevig bij elkaar kan houden. Het is ook waterdicht, waardoor het ideaal is voor gebruik in bouwprojecten die zullen worden blootgesteld aan vocht. Bovendien is contactlijm sneldrogend, wat betekent dat het niet lang duurt voordat de lijm is uitgehard en de materialen stevig zijn bevestigd.

Contactlijm is uiterst veelzijdig. Hij kan worden gebruikt op een grote verscheidenheid van oppervlakken, waaronder hout, metaal, kunststof en keramiek. Bij veel bouwprojecten moeten verschillende soorten materialen samen worden gebruikt, dus het feit dat contactlijm goed werkt met veel verschillende oppervlakken maakt het zeer nuttig.

Tenslotte is contactlijm ook relatief goedkoop. De lage kosten in vergelijking met andere lijmsoorten, maakt het zeer populair bij aannemers en professionele bouwvakkers.

 

In welke soorten bouwprojecten wordt hij meestal gebruikt

In het algemeen kan contactlijm worden gebruikt in elk type bouwproject waarbij materialen aan elkaar moeten worden bevestigd. Het is ontworpen voor gebruik binnenshuis en buitenshuis, dus als een aannemer moet een stuk van beveiliging hechten aan de buitenkant van een gebouw, bijvoorbeeld, zou contactlijm een goede keuze zijn.

Bovendien wordt deze lijm vaak gebruikt bij projecten waarbij verschillende soorten materialen op elkaar moeten aansluiten en een goede afdichting moeten vormen. Bijvoorbeeld, als de binnenkant van een raam moet samenkomen met de buitenkant van een muur om het raam goed te kunnen openen en sluiten, dan kan contactlijm hier helpen.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm-kopen/