NoardWester
Image default
Gezondheid

Verzekeringen vergoeden fysiotherapie: Wat is er mogelijk?

Heb je lichamelijke klachten of heb je fysiotherapie nodig voor revalidatie na een operatie of chronische ziekte? Dan is het belangrijk dat je weet of de kosten vergoed worden door je zorgverzekering. In dit artikel vertellen we alles over verzekeringen en fysiotherapie. Of neem contact op met Fysiotherapie Kaatsheuvel. We leggen uit waarom fysiotherapie soms vergoed wordt en wat de mogelijkheden zijn.

Fysiotherapie en zorgverzekeraars

Fysiotherapie is een belangrijke behandeling voor mensen met lichamelijke klachten. De kosten van fysiotherapie worden meestal niet vergoed door de zorgverzekering. Dit komt doordat fysiotherapie meestal geen zorg is, maar een behandeling. Sommige verzekeraars bieden wel een vergoeding voor fysiotherapie aan. Vaak kun je kiezen uit verschillende pakketten met verschillende vergoedingen.

Als je klachten langdurig zijn of als je een operatie of chronische ziekte hebt, dan is het vaak nodig om fysiotherapie te volgen. In dat geval kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar om te kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Sommige verzekeraars bieden een vergoeding van 100% aan, terwijl andere maar de helft van de kosten vergoeden.

Het is altijd verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar als je twijfelt over de vergoeding van fysiotherapie. Zo kun je precies weten waar je aan toe bent en weet je zeker dat je geen onaangename verrassing krijgt achteraf.

Wat kost een behandeling gemiddeld?

Een behandeling bij een fysiotherapeut kost gemiddeld € 30,- per keer. Als je meerdere behandelingen nodig hebt, dan kun je vaak korting krijgen. Bij sommige verzekeraars krijg je korting als je de behandelingen bij dezelfde fysiotherapeut volgt. In sommige gevallen vergoed de verzekering de kosten. Het kan ook zo zijn dat de vergoeding pas na een aantal behandelingen van start gaat. Dit heeft vaak te maken met de aandoening of met de leeftijd van de patiënt. Bekijk het op de chronische aandoeningen lijst als je wilt weten wanneer je wel en wanneer je geen vergoeding krijgt voor je behandelingen.