NoardWester
Image default
Zakelijk

Veranderde processen

De wereld staat niet stil en deze uitdrukking is niet op lucht gebaseerd want om ons heen zijn er constant veranderingen. Wie had er bijvoorbeeld tien jaar geleden verwacht dat je met een mobiele telefoon vandaag de dag informatie kunt opvragen door een QR code te scannen. Deze QR codes zijn dan ook nog is door bijna iedereen eenvoudig te produceren met behulp van een QR code printer. Maar denk ook is aan de veranderingen die de Hot Foil printer in de industriële branche heeft gebracht. Toch heeft de 3D printer wel echt voor de meeste veranderingen in ons leven gezorgd. Om alles voor u nog even op een rijtje te zetten hebben wij de grootste veranderingen op een rijtje gezet.

Hoewel 3D printen absoluut nog geen massaproductie is zal dit niet lang meer gaan duren. Productie van onderdelen zullen in de toekomst dankzij de 3D printer veel goedkoper zijn. Daarnaast kunnen onderdelen uit de 3D printer veel lichter zijn dan bij normale productie van onderdelen. Zoals we weten kan gewichtsbesparing weer in sommige branches leiden tot kostenbesparingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de luchtvaarindustrie. Elke gram die een vliegtuig minder weegt scheelt kerosine, en levert meer vrachtcapaciteit.

De 3D printer zal er ook voor zorgen dat het proces van ontwerp naar productie flink zal versnellen. Dit zal zeker het geval zijn bij de bouwsector. In de bouwsector kost het namelijk nu nog weken om bijvoorbeeld een constructieberekening  en een bouwplanning te maken. Door de 3D printer is dit allemaal met een druk op de computer geregeld. Tevens zorgt de 3D printer ook voor een veel grotere flexibiliteit. Als een opdrachtgever op het laatste moment een aanpassing wilt doorvoeren in het ontwerp dan is dit geen enkel probleem. Al met al is de 3D printer een geweldige innovatie die in zoveel branches ontelbare verbeteringen gaat doorvoeren.

http://www.kba-metronic.com/nl/