NoardWester
Image default
Auto’s en Motoren

snel Theorie vrachtwagen rijbewijs halen

Voor je het vrachtwagen rijbewijs C of rijbewijs C1 kunt halen, moet je eerst theorie-examens doen. Bij hobbygebruik doe je twee examens. Als toekomstig beroepschauffeur moet je drie theorie vrachtwagen voor rijbewijs met succes afronden.

Drie delen theorie

De theorie vrachtwagen voor rijbewijs is niet niks. Het theoriegedeelte van het vrachtwagenrijbewijs C bestaat uit het RV1 (verkeer & techniek) dat bestaat uit 50 meerkeuze vragen, het R2C of V2C (administratie) dat bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan er 40 goed moeten zijn. Gebruik je het rijbewijs voor de hobby (o.a. camperrijbewijs) dan maak je 40 meerkeuzevragen, waarvan er 32 goed moeten zijn. Het theorie vrachtwagen voor rijbewijs bestaat uit drie delen. V3C is het theorie-examen dat er bijkomt als je beroepschauffeur wordt. Dit examen gaat over de cases (probleemstellingen) in de administratie. Ga je met rijbewijs C1 als beroepschauffeur aan de slag, dan doe je ook theorie-examen V3C. Zowel bij het rijbewijs C als het rijbewijs C1 start je met een zelfstudiepakket. Deze zelfstudie bestaat uit 21 uur training via het internet en is uit te breiden met een theoriedagopleiding.

Lesmateriaal voor theorie vrachtwagen rijbewijs

Wanneer je bij ons lesmateriaal aanschaft voor de theorie vrachtwagen rijbewijs dan ontvang je een lesmap. Hierin zitten 3 boeken, namelijk: verkeer, techniek en administratie. Bovendien zitten er 4 inlogcodes bij, namelijk voor: verkeer, techniek, administratie en administratie cases. In combinatie met onze theoriecursus is dit een uitstekende voorbereiding op de theorie vrachtwagen rijbewijs. Je leert uit de boeken en kunt online proefexamens maken met de inlogcodes. Na elk oefenexamen krijg je de uitslag te zien, dus kun je een inschatting maken van of je al klaar bent voor het echte theorie-examen.Wij adviseren altijd om, voordat je aan de cursus deelneemt, het boek al te hebben doorgenomen voor theorie vrachtwagen rijbewijs. Zo kun je het tempo van de cursus relatief gemakkelijk volgen en kun je op basis van jouw voorbereiding gericht vragen stellen aan onze instructeur.  Zo haal jij je theorie vrachtwagen rijbewijs.