NoardWester
Image default
Auto’s en Motoren

Ook voor technische gegevens kun je aankloppen bij Paruzzi

Het team achter Paruzzi doet al jaren haar best het assortiment Volkswagen-onderdelen zo compleet mogelijk te maken. Dit geldt onder meer voor Kever en VW type 3 onderdelen. Tegelijkertijd willen deze experts hun kennis met de gebruikers van de website delen.

Bij deze een belangrijke tip namens Paruzzi. Bepaal voordat je gaan sleutelen aan je VW-motor om welk type het gaat. Het is zeker niet altijd zo dat bijvoorbeeld een Kever met een bepaald nummer voorzien is van een motor met een overeenkomstig nummer. Het vervangen van motoren gebeurt veel. Soms wordt bewust gekozen voor een grotere cilinderinhoud. In andere gevallen voor een later bouwjaar. De manier om erachter te komen wat voor motor jouw VW heeft, is kijken naar het motornummer. Dat bestaat uit letters en cijfers waaruit zowel de inhoud als het bouwjaar afgeleid kunnen worden.

Op de site staat een handige tool om erachter te komen wat de eigenschappen zijn van de motor in jouw wagen.

VW Spijlbus? Zoek het juiste onderdeel!

Bij Paruzzi kun je de meest uiteenlopende Spijlbus onderdelen bestellen. Denk aan een nieuwe uitlaat, een moderne bumper of vervangende achterlichten. Bij sommige onderdelen hoort standaard een beschrijving of handleiding, Het komt echter ook voor dat die ontbreken. Paruzzi komt je dan tegemoet.

Via de site -klik maar eens op het kopje ‘technische info’ en vervolgens op ‘handleidingen’- is het mogelijk bepaalde informatie in te zien of af te drukken. Dit is een gratis service. Een voorbeeld. Je staat op het punt een revisiemotor voor je panorama bus aan te schaffen. Het gaat om een Type 1 motor 1500 cc (H) die binnen een aantal weken speciaal voor jou gemaakt gaat worden.

De motor heeft als origineel nummer 211 100 031 BX en het Paruzzi-nummer luidt: 05485. Dit laatste nummer is belangrijk. Je kunt het in de zoekbalk typen die verschijnt nadat je op ‘handleidingen’ klikte. Er verschijnt direct een handige manual waarin van alles wordt uitgelegd over de opbouw, de inbouw, de klepspeling, het onderhoud en de inrijperiode van deze motor.

https://www.paruzzi.com/nl