NoardWester
Image default
Auto’s en Motoren

Wil je een auto leasen? Lees eerst onze tips

goedkoop auto leasen 

Een leaseauto leasen heeft veel voordelen. Dit is ook de reden waarom het aanbod toeneemt en steeds meer particulieren kiezen voor een lease auto. Er zijn verschillende vormen van leasen te kiezen. Je kunt voor een korte leasetermijn (1 jaar) kiezen of juist een langere termijn (3 jaar).

Shortlease

Je kunt bij sommige maatschappijen kiezen voor shortlease ofwel kort leasen. Dit heeft als voordeel dat je het voertuig dat je op het oog hebt extra voordelig kan lease. Er zijn zelfs voertuigen voor slechts een paar maanden te leasen en soms zelfs per dag. Wel is het logisch dat bij dit soort constructies je diep in de geldbuidel dient te tasten, maar het voordeel is dan weer dat je niet lang vastzit aan een contract. Echt sprake van goedkoop auto leasen is het echter niet.

Wat kost het leasen van een auto?

Voordat je gaat leasen wil je alles natuurlijk eerst inzichtelijk maken. Je wilt weten wat je maandelijkse kosten gaan zijn als je een auto gaat leasen. Online kun je op de websites van de diverse leasemaatschappijen al vrij snel het één en ander vinden. Zo zie je direct wat het maandelijkse bedrag is dat je moet betalen, maar dat kan hoger zijn dan aangegeven. Zo kan het zijn dat je meer moet betalen omdat je niet zo lang schadevrij rijdt. De verzekering voor de auto kan hierdoor hoger uitvallen of wat te denken van de keuze voor de brandstof. Bij benzine ben je duurder uit dan diesel. Voorts worden niet alle kosten altijd gedekt. Hierdoor kan het voor komen dat je zelf moe topdraaien voor reparatiekosten bij de garage. En bij schade moet je soms zelf opdraaien voor de herstelkosten. Daar zit je wellicht niet op te wachten, dus kies bewust.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/