NoardWester
Image default
Gezondheid

Laag laag bed: het belang van een in hoogte verstelbaar bed

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor de gezondheid en het welzijn van iedereen. Een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is een comfortabele houding. Het juiste bed helpt hierbij, daarom zou iedereen een laag laag bed moeten hebben.

 

Wat is een laag laag bed? 

Een laag laag bed is een bed waarvan de hoogte kan worden aangepast. Dit wordt vaak gedaan door middel van een elektrisch systeem, maar het kan ook met een handmatig systeem. Het systeem maakt het mogelijk om het bed op verschillende hoogtes te zetten. Naar behoefte van de slaper kan het bed op de juiste hoogte worden gezet.

 

Wat zijn de voordelen van een laag laag bed?

  1. Het vermindert de druk op gewrichten Een laag laag bed kan de druk op de gewrichten verlichten. Door het bed hoger te zetten, worden jouw knieën en heupen in een hoek van 90 graden geplaatst, waardoor de gewrichten minder worden belast. Dit is vooral handig voor mensen met artritis, reumatoïde artritis of andere gewrichtsproblemen.
  2. Verminderde pijn in de rug

Een laag laag bed kan ook rugpijn verlichten. Een hogere positie van het bed zorgt voor een betere ondersteuning van de rug en vermindert de druk op de wervelkolom. Dit is vooral handig voor mensen met rugklachten.

 

Kiezen voor een laag laag bed

Wanneer je overweegt een laag laag bed te kopen, is het belangrijk om te bedenken welk type bed het beste bij jouw wensen past. Gemotoriseerde bedden zijn duurder dan manuele bedden, maar ze zijn comfortabeler en kunnen vaak met een afstandsbediening worden bediend.

 

Twee belangrijke overwegingen bij het kiezen van een in hoogte verstelbaar bed zijn de grootte van het bed en de mate van verstelling. Het is belangrijk om een ​​bed te kiezen dat groot genoeg is voor jouw behoeften en voldoende verstelbaar is om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

https://thuiszorg-bed.nl/collections/laag-laag-bed