NoardWester
Image default
Bedrijven

Draadloze apparatuur neemt toe. Doet u ook mee?

In de recente jaren zijn vrijwel alle draadloze technieken sterk verbeterd; denk aan wifi, bluetooth of de 4G of 5G netwerken. Mede door deze sterke verbeteringen die iedereen dagelijks ervaart is de vraag naar draadloze achteruitrijcamera’s of achteruitrijcamera draadloos sterk toegenomen. Veel hangt namelijk af van het voertuig en/of machine die gebruikt wordt. Een personenauto met paardentrailer is totaal iets anders dan een verreiker of een havenkraan. Dan hangt het er ook nog van af waar de draadloze toepassing gebruikt wordt. Als voorbeeld, in stedelijk gebied zweven 1001 draadloze verbindingen rond, terwijl in de agrarische sector dit natuurlijk een totaal andere zaak is. Vaak kunnen wij goed inschatten wat de mogelijkheden zijn, en wat we aanraden.  

Er zijn twee verschillende technieken die gebruikt kunnen worden voor een achteruitrijcamera draadloos. Namelijk analoog en digitaal. In 95 van de honderd gevallen adviseren we digitaal. Deze digitale techniek is met de hedendaagse draadloze netwerken die overal in de lucht hangen een aanrader. In principe kunnen we stellen dat deze techniek geen storing/interference heeft en/of geeft. Voor zover het belangrijk is, in principe kan niemand meekijken. Een draadloos camera systeem werkt met een digitale zender en ontvanger. Indien de camera bijvoorbeeld als achteruitrijcamera gebruikt wordt, zal de zender achter op een voertuig gekoppeld worden aan de camera. Zodra de zender gekoppeld is, zal deze zenden naar de ontvanger. De ontvanger is gekoppeld aan de monitor. Vervolgens wordt het beeld van de betreffende camera weergegeven op de monitor.

Een complete achteruitrijcamera set bestaat in de basis uit een monitor, een achteruitrijcamera en de benodigde bekabeling. De camera zorgt voor de invoer die via de kabel naar de output komt (de monitor). De bekabeling is een 4-polige videodraad met schroefconnector. De connector zijn geschikt voor alle Van Zwitserland camera systemen, maar met verschillende adapter kabels kunnen zowel monitoren als camera’s op bestaande systemen gekoppeld worden.

https://www.vanzwitserland.nl/