NoardWester
Image default
Bedrijven

Echo geeft duidelijkheid

Als je voor je goeie echo naar Nijmegen gaat weet je zeker dat je in handen van fijne mensen komt. Helemaal bij een eerste zwangerschap heb je misschien het gevoel alsof je ontzettend veel moet regelen. De eerste keer naar een echo gaan is altijd spannend, je weet namelijk nooit of het goed zit en of je kindje gezond is. Natuurlijk kan het altijd nog mis gaan, maar als de eerste echo laat blijken dat je kindje het goed doet, dan is dat een mega opluchting. Het is ook een bijzonder moment om samen met je partner mee te maken. De zwangerschap zorgt er vaak voor dat jullie dichter naar elkaar toe groeien.

Hoe werkt een echo?

Er is nu namelijk iets wat jullie samen verbindt: de baby. Dat is iets waar jullie als het goed is voor altijd voor zullen blijven gaan. Bij de echo wordt je buik ingesmeerd en vervolgens gaan ze met een apparaatje over je buik heen. Op een scherm zal de echo verschijnen, je ziet dan met wat vage vlekken de baby in de baarmoeder zitten. Na verloop van de zwangerschap zal de baby steeds duidelijker zichtbaar worden. De details zullen gaan vormen, zoals een neusje en de vingers. De echo wordt volledig gefilmd en er worden foto’s gemaakt als je dat leuk vindt.

Wat doen met de foto’s?

Deze kan je dan na afloop meenemen naar huis en vaak krijg je ze ook op de mail. Met de foto’s van de echo in Nijmegen wordt vaak aan de familie en vrienden vertelt dat iemand zwanger is. Het is namelijk leuk om meteen een soort bewijs en tastbaars te kunnen laten zien. Na een aantal weken is vaak ook te zien of het een jongetje of meisje wordt. Geef goed op voorhand aan of je dit wilt weten of dat je het een verrassing wilt houden tot de bevalling. Zo voorkom je dat het per ongeluk verteld wordt terwijl je het niet wilde weten.