NoardWester
Image default
Bedrijven

Je eerste stage vinden

De meeste studenten vinden het ontzettend spannend, hun allereerste stage. Dat is logisch, want voor sommigen is het de eerste keer dat ze serieus mee gaan draaien binnen een bedrijf. Ook vinden ze het lastig om hun allereerste stage te vinden. Want hoe pak je dat nou precies aan? Wil jij tips voor je allereerste stage en weten hoe je een stage kan vinden? Lees dan verder in dit blog.

Stage survival tips

Vaak is voor studenten een meeloopstage de allereerste stage. Het is natuurlijk ontzettend spannend, want een stage is anders dan een bijbaantje. Je gaat namelijk meedraaien in een bedrijf waar je mogelijk zou willen werken, dus moet en wil je je beste beentje voorzetten. Bereid je daarom goed voor op je allereerste stagedag en week. Leg bijvoorbeeld passende outfits klaar. Kleden zij zich formeel? Doe dat dan ook zeker ook. Doe ook vooral kleding aan waar jij je fijn en goed in voelt, zodat je niet heel de dag bezig bent met hoe je kleding zit. Kom ook de eerste week op tijd. Dit moet natuurlijk de rest van de week ook, maar tijdens je allereerste week moet je nog een verpletterende indruk achterlaten.

Stage zoeken

Wil jij graag een stage zoeken? Dan zul je zelf aan de bank moeten. Zorg allereerst dat je cv in orde is en klaar om te versturen. Het is ook handig om vast een concept brief klaar te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een standaard intro en kwaliteiten en leerpunten die je wil benoemen. Uiteraard pas je de brief aan op basis van het bedrijf waar je solliciteert. Zorg dat het past bij hun stijl en je kwaliteiten benoemd die aansluiten bij de vacature. Wanneer je dit in orde hebt, kun je aan de slag met het zoeken naar vacatures. Bekijk verschillende vacaturesites om te oriënteren wat er aangeboden wordt. Ook kan je eens kijken op Integrand. Zij bieden veel stages aan bij grote (en klein) bedrijven en kunnen je ook helpen met het vinden van een stage. Als je er echt niet uitkomt, vraag dan je studie om hulp. Zij helpen je maar al te graag! Doe dit wel op tijd en ga niet twee weken voor je stage start beginnen met zoeken, want dan kan je studie jou ook niet meer helpen.

 

https://www.integrand.nl/vacatures/meewerkstage