NoardWester
Image default
Bedrijven

Ondertiteling bij audio is handig

Wanneer u de beste videograaf uit Delft inhuurt is het handig om een paar afspraken te maken van te voren. Zo kunt u kiezen voor alleen bewegende beelden met een muziekje eronder, maar u kunt ook fragmenten toevoegen van mensen die aan het woord zijn. Denk hierbij aan gasten die een lief berichtje achterlaten op film of jullie die het ja woord zeggen. Hierbij is het goed om na te denken of u deze stukken ook ondertitelt wilt hebben voor slechthorende of dove mensen. Als u deze niet in de nabije kringen heeft dan kunt u zelf bepalen of dat iets is wat u toe wilt voegen.

Aantal correctierondes

Ook is het goed om af te spreken hoe vaak u de film mag terug sturen als u niet tevreden bent. Over het algemeen zit het bij de prijs inbegrepen dat u na ontvangst van de film deze nog mag laten aanpassen. Het is handig om te weten hoe vaak dat mag. Zo weet u dat u erg specifiek moet zijn in wat u mist of wat overbodig is. De videograaf aan Delft gaat dan opnieuw bezig met de film en zal deze aanpassen naar uw wens. Hier zit natuurlijk wel een limiet aan en het is prettig om op voorhand afgesproken te hebben wat het limiet is.

Duidelijke afspraken zijn fijn

Ten slotte moet u afspreken met de videograaf uit Delft hoe lang de film gaat worden. In principe maakt de lengte niks uit, maar hier moet u wel voor betalen. Dat is logisch, want hoe langer de film is, hoe meer er aan bewerkt moet worden. Het filmen en bewerken kost beide veel tijd dus het is niet meer dan normaal dat u hier voor betaald. Spreek daarom van te voren af of het een film van vijf minuten, een half uur of twee uur wordt en hoeveel u hier dan voor kwijt bent. Zo komt niemand tegen vervelende situaties aangelopen.