NoardWester
Image default
Industrie

Hou uw zeefmachine in optimale conditie met deze tips

Een trillende zeefmachine behoort tot de meestgebruikte zeven in de industriële branche. Een trilzeef maakt, zoals zijn naam al doet vermoeden, gebruik van trillingen om poeders en granulaten maar ook vloeistoffen te zeven en te scheiden. Een trillende zeefmachine helpt u de kwaliteit van uw product te waarborgen en verontreinigingen tegen te gaan. PAJA Triltechniek levert u uitstekende trilzeven. Om de kwaliteit van zijn prestaties én zijn levensduur te maximaliseren, is het van belang enkele belangrijke zaken in acht te nemen.

De kwaliteit van het zeefgaas

Een zeer belangrijk onderdeel van een trillende zeefmachine is uiteraard het zeefgaas. De juiste spanning is van groot belang voor de efficiëntie van het proces. Daarom dienen gebruikers van een trilzeef deze regelmatig te controleren. Is de zeef reeds te ver uitgerekt en moet deze vervangen worden? Of blijkt bij een controle zelfs dat het gaas is gebroken? Dan moet deze zo snel mogelijk worden vervangen, om onnodige vertragingen in het proces te voorkomen. Om die reden is het belangrijk om altijd over een reservezeef te beschikken.

Regelmatige onderhoudscontroles

De kwaliteit van uw trillende zeefmachine en de losse onderdelen kunt u alleen nauwlettend in kaart brengen door regelmatig controles uit te voeren. Hierbij moet naar eventuele slijtage van het zeefdek worden gekeken, maar ook de aansluitingen dienen in goede conditie te zijn. Wanneer deze niet in topconditie zijn, zal dit de horizontale en verticale bewegingen van de machine negatief beïnvloeden. Vergeet u daarbij ook niet de veren en rubbers te controleren die essentieel zijn voor het overdragen van de trillingen. De onderdelen kunt u het best door originele reserves vervangen.

Vraag de juiste installatie bij de specialist

Tot slot is ook de basis van groot belang. De trillende zeefmachine dient op de juiste manier te worden geïnstalleerd, dus waterpas en op een stevige ondergrond. De ondersteuning van de trilzeef mag niet resoneren. Uiteraard mag de vloer ook niet van brandbaar materiaal zijn vervaardigd. Mochten er onverhoopt elektrische vonken ontstaan of vloeistof lekken, dan kunt u zich de gevolgen voorstellen. Verder zijn de juiste gewichtsinstellingen nodig om overmatige slijtage te voorkomen.

https://paja.nl/