NoardWester
Image default
Industrie

Dieselmotoremissie verwijderen voor behoud van uw gezondheid

Voor behoud van gezondheid van uw personeel en gebruikers van uw bedrijfsvoertuigen, is het belangrijk om de dieselmotoremissie te verlagen of geheel te verwijderen. De uitstoot van dieselmotoremissie bevat veel carcinogene stoffen die slecht zijn voor de gezondheid van uw medewerkers. De kans op blaaskanker of longkanker wordt hierdoor namelijk aanzienlijk verhoogd. Deze stoffen staan niet voor niets op de CMR-lijst van de Inspectie SZW, die als richtlijn dient voor veiligheidsvoorschriften waaraan elk bedrijf dient te voldoen. Een specifieke norm van aanvaardbare levels van dergelijke stoffen is aangenomen voor de mobiliteitsbranche. Hiermee is direct vastgesteld welke maatregelen u als werkgever dient te treffen om uw medewerkers te beschermen. Hetzelfde geldt voor uw bedrijfspanden, waarbij mogelijk het saneren van chroom-6 aan wanden nodig is om onveilige situaties te vermijden.

Potentieel onveilige werkomstandigheden

Als werkgever wilt u voorkomen dat uw personeel gezondheidsklachten oploopt als gevolg van onveilige werkomstandigheden. Voorheen was het gebruikelijk om chroom-6 veelvuldig te gebruiken om roestvorming te voorkomen. Echter blijkt dit eveneens een carcinogene stof te zijn, die uiterst giftig is en voor serieuze gezondheidsklachten kan zorgen. Denk hierbij aan het ontstaan van kanker of allergieën, maar ook hart- en vaatziekten of problemen aan de luchtwegen kunnen zich voordoen. Om uw personeel veilig te stellen, is chroom-6 saneren nodig en zullen giftige stoffen van wanden moeten worden verwijderd. Ook kunt u aandacht geven aan het uitsluiten van dieselmotoremissie door over te stappen op ander soort motoren.

Hoe werkt chroom-6 saneren?

De specialisten bij Gom Specialistische Reiniging werken volgens een specifiek werkprogramma en voeren een volledige reiniging uit voor chroom-6 te saneren of het verwijderen van dieselmotoremissie. Er worden strikte instructies opgevolgd om een geconstateerde verontreiniging bij uw bedrijfspanden of vervoermiddelen te bestrijden. Hiervoor worden middelen als een industriestofzuiger met HEPA-filter ingezet om oppervlakten schoon te maken waar DME-stoffen op zijn neergekomen. Uw werkomgeving wordt opnieuw volstrekt veilig voor personeel en bezoekers.