NoardWester
Image default
Bedrijven

Riet is organisch

Wist je dat een rieten dak weer modern is aan het worden? Je ziet steeds meer mensen die ervoor kiezen om een rieten dak op hun huis te leggen. Sommige leggen een rieten dak op een nieuwbouw en sommige kiezen er zelfs voor om op een bestaande woning een rieten dak te leggen. En wat verkies jij, ga jij ook binnenkort samenwerken met een rietdekkersbedrijf? Je kan nu nog best uniek zijn als je een rieten dak op je huis gaat leggen, het begint stilletjes aan namelijk een trend te worden.

Rieten daken zijn ook een heel duurzame keuze het is eigenlijk een soort circulaire economie, een rieten dak. De kosten rieten kap vallen ook nog best mee. Maar dus over die circulaire economie van een rieten dak. Een rieten dak gaat best lang mee, langer dan de meeste mensen denken dat een rieten dak meegaat. Het is vooral dat omdat het een natuurlijke ondergrond is, er nog wel eens mos op kan beginnen te groeien, dat mos zal er uiteindelijk ook voor zorgen dat  het riet op die plekken langer nat blijft. Wanneer je dus mos op jouw rieten dak hebt zal je dak er minder mooi uitzien maar je dak zal er door ook minder lang meegaan.

Het is dus belangrijk om op tijd het mos te verwijderen van je rieten dak om op die manier te zorgen dat je dak er mooi blijft uitzien en  ook dat je rieten dak langer meegaat. Wanneer riet te lang vochtig is zal het kunnen gaan rotten en zul je die plekken moeten weghalen op je dak. Als je dus uiteindelijk te veel gaat weghalen zal er op een bepaalde plaats ook weer nieuw riet moeten worden gelegd. Het riet wat weggehaald is kan achteraf wel gebruikt worden als organische meststof, ideaal dus.

https://www.rietwerk.nl/