NoardWester
Image default
Bedrijven

Een intercomsysteem bij u laten plaatsen

Met een intercomsysteem heeft u altijd een goed idee wie er aanbelt. Dat is een geruststellende gedachte voor veel particulieren. Ook het gebruikersgemak is groter dan bij een ‘gewone’ bel. Woont u in een groot appartementencomplex, of kost het veel moeite om de deur open te doen, dan is een intercom een uitkomst. Om dezelfde reden kiezen veel bedrijven ervoor een intercom bij de poort te laten installeren. Fontein Elektrotechniek installeert een buitenintercomsysteem waarmee u makkelijk kunt communiceren met uw bezoeker.

Zien wie er aan de deur staat met een intercomsysteem

Het is een van die kleine ergernissen: als er iemand aanbelt, kunt u niet meteen zien wie er voor de deur staat. Soms is dat vervelend: voor iemand die reclame komt maken, doet men liever niet open. Maar voor ouderen of andere kwetsbare groepen kan het zelfs gevaarlijk zijn om de deur zomaar open te doen. Een intercomsysteem is dan echt een uitkomst. Door middel van de microfoon en/of camera ziet u precies wie uw bezoeker is. U kunt ook eerst overleggen voordat u de deur besluit open te doen. Dit gebeurt allemaal op afstand. Ideaal als u niet gemakkelijk bij de deur kunt komen.

Hoe werkt de intercom?

Een intercomsysteem bestaat uit twee onderdelen. Binnen in huis heeft u een ontvanger (een binnenpost), en bij de deur wordt de buitenpost geplaatst. Door middel van een microfoon en/of een eenvoudige camera kunt u op afstand contact maken met uw bezoeker. De verbinding werkt via het mobiele netwerk, of via Wifi. Een intercomsysteem dat op het internet is aangesloten, kunt u vaak ook met uw smartphone bedienen. Dat heeft veel voordelen: zo kunt u ook zien wie er bij u aanbelt als u zelf niet thuis bent. Er zijn ook modellen die direct doorschakelen naar uw telefoon. Wanneer er iemand aanbelt, neemt u de telefoon op en kunt u op die manier communiceren met de bezoeker.

https://www.fonteinelektrotechniek.nl/