NoardWester
Image default
Bedrijven

Solliciteren

Je bent op zoek naar een nieuwe baan omdat je meer wilt gaan verdienen. Tevens wil je een andere baan omdat je op zoek bent naar iets nieuws. De omgeving waar je werkt is belangrijk, je collega’s zijn belangrijk, maar je salaris is ook een grote factor. Om ervoor te zorgen dat je een prima loon krijgt moet je tijdens je sollicitatie gesprek enigszins over je loon praten. Maak het niet topic nummer 1. Dan zal de potentiële werkgever al snel op je afknappen. Zorg dat je pas over je salarispakket begint zodra je je ban aangeboden hebt gekregen. In dit artikel lees je waarom je het zo moet aanpakken en welke tips je nog meer kan gebruiken tijdens de salarisverwerking bij een sollicitatiegesprek.

Zoals hierboven verteld is het verstandig om pas over salaris te praten nadat je de baan aangeboden hebt gekregen. Dit is dus niet direct tijdens het sollicitatiegesprek, maar waarschijnlijk in een gesprek dat hierop volgt. De reden dat je dit moet doen is omdat je dan de beste kandidaat bent voor de baan. Jij bent gekozen als potentiële werknemer en hierdoor zit je in een betere onderhandelingspositie.

Een andere essentiële tip is om niet te praten over je vorige loon. Je bent aan het solliciteren voor een hoger loon, je afgelopen loon heeft hier dus helemaal niets mee te maken. Als werkgevers hierom vragen willen ze kijken wat je verdient hebt zodat ze hier enkele tientjes boven kunnen gaan zitten. Het is belangrijk om deze vraag te slim af te zijn door bijvoorbeeld te reageren met: “Wat ik hiervoor verdiende is niet belangrijk, het gaat erom wat een voldoende salaris is voor de functie die ik hier ga bekleden”. Tussen dit argument is geen speld te krijgen.

Mocht de vraag over salaris toch midden in het gesprek naar boven komen, laat da niet weten wat je wilt verdienen. Dit kan een verkeerde indicatie geven aan de werkgever. Zit je te hoog dan schat hij je te gewillig in, zit je te laag dan ben je misschien te soft voor jezelf waardoor je de baan misloopt.

http://www.cbbs.nl/