NoardWester
Image default
Bedrijven

Waarom is schommelen zo leuk?

Vroeger deed iedereen het, in je eentje of zelfs met z’n tweeën. Lekker schommelen, dat is iets wat bij iedereen bekend is. Wat maakt dit soort buitenspeelgoed zo leuk om te doen?

Schommelen geeft je een gevoel van vrijheid. Hoog in de lucht, niemand die je kan stoppen. Dat zijn de gevoelens die in mij op komen als ik aan schommelen denk. Schommelen was een van mijn favoriete activiteiten om te doen, het was zo simpel maar toch ook zo leuk. Ik denk dat dat de reden is waarom schommelen zo leuk is. Je gaat zitten om een schommel, je zet je af, en het enige wat je hoeft te doen is je voeten naar voren te doen als je naar voren beweegt, en je voeten naar achter doen als je naar achteren gaat. Zo simpel kan het zijn.

Het schijnt zelfs dat schommelen goed is voor je ogen. Laatst las ik een blog waarin stond dat schommelen onwijs goed is voor je ogen omdat je in beweging bent. Van nature zijn je ogen altijd in beweging. Vaak moet je je toch concentreren, en zullen je ogen zich focussen op één bepaald punt. Hierdoor komt er spanning te staan op de spieren in je oog. Dit heeft tot gevolg dat de spieren uitrekken en dat verslechterd je zicht. Daarnaast kan het ook voor hoofdpijn zorgen. Tijdens het schommelen, zal je lichaam zich in een korte tijd veel afstand afleggen. Je beweegt namelijk vrij veel tijdens het schommelen waardoor je ogen zich juist niet kunnen richten op één bepaald punt. Dit zal er voor zorgen dat je ogen weer getraind worden, en ze weer helemaal tot leven brengen.

Twijfelde je nog aan een schommel kopen? Dan is dit vast een goede herinnering geweest om je jeugdsentiment weer naar boven te halen. Daarnaast is schommelen dus niet leuk, het is ook nog een goed voor je lichaam!

https://www.buitenspeelgoed.nl/