NoardWester
Image default
Bedrijven

De terugkomst van de QR-code

De QR-code bestaat sinds 1994. Dat is zo’n 24 jaar. In 24 jaar heeft de QR code niet veel toegevoegd in het dagelijks leven van een standaard consument. De meeste mensen kennen de QR code waarschijnlijk pas een jaar of vijf. De QR code is in zijn eerste jaren totaal niet bruikbaar geweest. De code kon namelijk door vrij weinig apparaten worden gescand. De afgelopen jaren heeft de QR code zijn naam in het buitenland weer een beetje waarde kunnen geven. De QR code kan tegenwoordig namelijk op meerdere fronten worden ingezet. In dit artikel lees je meer over hoe de QR code meer gebruikt kan worden en hoe ze dit in het buitenland hebben toegepast.

De QR code scannen wordt steeds gemakkelijker. Vroeger, en dan hebben we het over 3 jaar geleden, moest je een QR code scannen via een app. Deze app herkende de QR code en liet je dan linken naar de hieraan gebonden website. Tegenwoordig kunnen de camera’s die op telefoon zitten zelf automatisch codering controleren. Je hebt hiervoor dus geen app meer nodig. Nu is dat al een flinke stap om het gebruik makkelijker te maken. Maar hoe wordt dit nu uiteindelijk toegepast?

In het buitenland gebruiken ze QR codes om bijvoorbeeld te verbinden met een Wi-Fi-netwerk. In kleine cafés hangen A4’tjes met hierop de QR code. Als je deze scant wordt je automatisch verbonden met het Wi-Fi-netwerk. Je hoeft dus geen wachtwoord in te vullen en het Wi-Fi netwerk opzoeken, met behulp van een simpele QR code kan je vrij gemakkelijker verbonden worden. Hiervoor heeft een bedrijf dus ook geen qr code printer nodig. Een QR code kan prima op een A4’tje worden geprint. Zo simpel kan het dus zijn. Met weinig moeite kan je dus een grote impact veroorzaken. Dat is iets dat ze goed hebben opgepakt in het buitenland.

http://www.kba-metronic.com/nl/