NoardWester
Image default
Groothandel

Houtpellets kopen voor een warm huis

Steeds meer mensen stappen over op houtpellets kopen voor hun houtkachel of CV. Waarom, denkt u misschien? Dat komt voornamelijk doordat de prijs voor aardgas de laatste jaren flink is gestegen en er steeds meer bewustzijn wordt gecreëerd over het gebruik van fossiele brandstoffen. Die twee redenen samengenomen heeft tot gevolg dat steeds meer mensen overstappen op een duurzamere manieren van leven en waardoor houtpellets kopen steeds vaker voorkomt. Verandering is altijd moeilijk in het begin, maar als u zelf het verschil tussen een gaskachel en een kachel op houtpellets ervaart dan wilt u niet meer anders. Een ervaren speler op de markt van houtpellets is het bedrijf Gedizo. Lees hieronder verder waarom niet alleen houtpellets uw leven zullen verbeteren, maar ook waarom houtpellets kopen het beste bij Gedizo kan.

De voordelen van houtpellets en Gedizo

Er zijn veel voordelen verbonden aan houtpellets kopen versus houtblokken kopen. Ten eerste is houtpellet een biobrandstof. Versnipperd hout wordt hierbij geperst tot kleine staafjes genaamd houtpellets. Een biobrandstof is duurzamer voor het milieu omdat het de aarde niet per definitie uitput. Als u kiest voor een houtkachel met houtpellets als brandstof kan u dus duurzaam stoken. Ten tweede gaan houtpellets veel langer mee dan houtblokken. Geen gedoe meer met zware houtblokken slepen (of zelfs hakken, zagen en/of kloven). Houtpellets worden via Gedizo bij u thuis bezorgd in big bags en ze hebben in verhouding veel meer branduren. Ten derde zijn houtpellets goedkoper dan houtblokken. U zou dan ook een dief van de eigen portemonnee zijn als u niet voor houtpellets kiest. Gedizo heeft daarnaast alleen houtpellets in het assortiment die gemaakt zijn van afvalhout. Er is dus geen boom speciaal omgehakt om in uw behoefte van brandstof te voorzien.

Gezondheidsredenen om over te stappen

Naast de voor de hand liggende voordelen bij het gebruik van houtpellets van Gedizo, zijn er ook gezondheidsredenen die niet overzien mogen worden. Bij brandhout zit er zeer vaak vocht in het hout dat voor een vonkenregen kan zorgen of kan gaan knetteren als het wordt aangestoken. Daarnaast kunnen houtblokken aardig wat rookvorming veroorzaken. Houtpellets doen niets van het bovengenoemde. Het is dan ook veiliger en beter voor de gezondheid om houtpellets te kopen in plaats van houtblokken te gebruiken.

https://gedizo.nl